Het is einde van de middag. Ik ben onrustig maar kan er de vinger niet op leggen wat er precies aan de hand is. Toch voel ik onrust.
Misschien wel omdat ik eigenlijk nog veel moet doen voor het afronden van mijn specialisatiejaar……Maar ik heb vandaag ook de kids en ik denk dat ik teveel wil.

Even kalibreren.

Wanneer ik hier even bij stilsta merk ik op twee sporen bezig ben vandaag, vooral in mijn hoofd, en neem nu dus een stapje terug. Even kalibreren en nagaan waar ik nu behoefte aan heb.

Dan is het snel duidelijk. Ik ga met de kids naar het strand. Dat is waar ik nu even van kan opladen en neem mij ook voor de gedachten aan al het werk te parkeren.

Kan ik dit?

Jemig! Kan ik dit? Dit is zo lang geleden dat ik hier ruimte en tijd voor maakte. Ik merk dat ik een pittig jaar achter de rug heb en eigenlijk mijn kern iets te weinig aandacht heb gegeven.

Hier maakt mijn hart een sprongetje van

Deze drukte is bijna voorbij en daar kijk ik naar uit. Tijd voor waar mijn hart een sprongetje voor maakt. Namelijk de ouders en kids in mijn praktijk en mijn gezin thuis.

Ik hoor mijzelf het hele jaar wel tegen mijzelf zeggen dat het belangrijk is om tijd voor mijzelf te nemen, maar mijn hoofd en mijn agenda lieten dat niet toe. Ik bemerkt dat ik dan eerst doelen stel voordat ik iets voor mijzelf kan doen.

Bijna voorbij

Dit is bijna voorbij, ik wil meer tijd besteden aan waar mijn behoeften liggen, aan dat wat ik belangrijk vind en waar ik warm van word.

Herken je dat? Tijd besteden daan dat wat gedaan moet worden van jezelf en daarbij je eigenlijke verlangen vergeten? Wordt de tijd door jouw kinderen in beslag genomen terwijl je ook tijd voor jezelf nodig hebt?

Dit Pinksterweekend

Laat het toe, geef het de ruimte want het is zo helend. Doen wat voor jouw lijf, hart of ziel nodig is om op de been te blijven.

Denk dit Pinksterweekend eens net even wat meer aan jezelf. Neem een cappuccinootje in de zon, lees een paar bladzijden extra of houd je ogene gewoon dicht als de kinderen zich ‘s ochtends vroeg komen melden.

Veel liefs,

Anne-Maartje

Laat een reactie achter