Click here to subscribe

Hoe heerlijk is het avondje?

Mag ik 'm skippen?

Het heerlijk avondje nadert... De zenuwen gieren bij je kinderen richting hoogtepunt terwijl de stress bij jou toeneemt. Wat heerlijk avondje!! Het is gewoon niet leuk meer!

Waar ik vroeger merkte dat ik er bij mijn oudste veel meer in zat, begin ik  nu de neiging te krijgen om die Sint te skippen. Al die commercie, al die verplichte activiteiten. Ik gun mijzelf dit niet meer.

Sint is passé aan het worden...

Maar wie ben ik als mijn jongste mannetje nog gelooft dat Pieten door de schoorsteen klimmen en heel Nederland kunnen bedienen van pakjes.

Dus doe ik wat er van mij verwacht wordt wat ik moet doen, de zak vullen en er een heerlijk avondje van maken. 🥰Terwijl er dus beneden Sinterklaasliedjes schallen door de kamen klinken er van boven af de JingleBells over de zolder. Mijn twee oudsten hebben hun kamers namelijk al helemaal in Kerstsferen gebracht. Zij maken nog wel een surprise maar met minder passie als dat ze dat in hun jonge ongelovige jaren deden.

Sint is passe aan het worden in huize Blok. We mogen nog even doorzetten en natuurlijk genieten van de momentjes dat we met ons kleine jongetje op de bank gekruld naar het Sinterklaasjournaal zitten te kijken.

Want die momentjes zijn mega waardevol en het zou zomaar het laatste jaar kunnen zijn.

De rust van Kerst

Het is eigenlijk een beetje taboe, maar waarom mag je als moeder niet zeggen dat je eigenlijk helemaal niet geniet van het hele Sinterklaasfeest? Waarom MOETEN we dit met z'n allen helemaal geweldig vinden?

Ik heb genoeg moeders gesproken die dat helemaal niet vinden. Die uitkijken naar 6 december en uitkijken naar de rust en de intimiteit van KERST.

ZO IK OOK! Ik kijk uit naar de intimiteit en Sinterklaas als leuke avond vieren, misschien met een surprise maar dan alleen dat...

Je doet het zoals het je geleerd is, maar is dat oké?

Wat ik mij totaal niet had kunnen indenken, Kerst boven Sinterklaas laten gaan, is nu aan het gebeuren.

Want weet je, mijn ouders hebben dat nooit zo ervaren, dus is het mij op deze manier geleerd. Wij vierden Sinterklaas en kregen een boek met Kerst. Tot op de dag van vandaag. Ik ben nu 43, voel de behoefte om hier in te veranderen en te gaan doen wat ik en mijn gezin fijn vindt en dat is meer gaan toeleven naar Kerst. En dat is oke.

Liefs
Anne-Maartje