Click here to subscribe

Wow dat plannen zo'n uitdaging kon zijn.

Het wordt mij wel steeds duidelijker, plannen vanuit mijn hoofd gaat echt niet meer werken. Dat deed ik namelijk veelal wel. Ik kon heel goed lijstjes maken in mijn hoofd en daarop handelen. Maar dat loopt tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Vooral ook omdat ik in de trajecten met moeders veel verschillende afspraken over de dag heen heb lopen en geen fouten in wil maken. Maar ook mijn kids plannen zich rot met alles en iedereen.

Meer echte tijd voor mij en mijn kids.

Ik ben gaan onderzoeken, hoe komt het dat ik het zo lastig vind? Doordat ik dit ben gaan uitschrijven kwam ik erachter dat er overtuigingen onder zaten die mij belemmerden. Daardoor ben ik gaan inzien dat ik niet van nature een rasechte planner en structuurjunk ben. Ik heb de tijd en ruimte genomen om te onderzoeken hoe het voor mij goed ging werken Weet je hoe relaxt dat is!! Het levert mij vooral veel ruimte en tijd op. Ik weet wat mij te doen staat en waar ik ook echt even niks hoef. Ik kan hierdoor meer echte tijd met mijn kids doorbrengen. Echte tijd? Ja, volledig aanwezig zijn is een andere vorm van aanwezig zijn dan fysiek aanwezig zijn😅

Ik vind het heerlijk om te werken dus doe ik dat ook weleens op momenten dat er eigenlijk vrij staat maar dat doe ik heel bewust, niet omdat het moet.

Wat nu ook totaal nieuw is, een DROOMDAG. Een hele dag vrij plannen om iets te gaan doen wat helemaal voor mijzelf is. Eens in de maand sauna, dagje winkelen, hele dag naar het strand. Dit geeft ontzettend veel rust.

Rust

Rust maakt dat je in het nu komt. Het geeft dat wat je nodig hebt om de energie binnen jezelf te vinden. Want het meeste wat je in snelheid doet gaat onbewust. Maar hoe breng je dat terug tot jezelf? Hoe maak je van je rustmomenten ook hele bewuste rustmomenten.

En begrijp mij niet verkeerd, die rustmomenten hoeven niet alleen van die grote activiteiten te zijn. Je kunt het ook in kleine momenten vinden. Een lekkere lunch voor jezelf maken, een ommetje lopen of een tijdschrift pakken en bij je spelende kids gaan zitten.

Want je kinderen gaan er echt aan wennen, als jij maar heel duidelijk bent dat je af en toe even iets voor jezelf doet waar zij bij zijn. Het is een verademing. Mijn planning bestaat nu ook niet meer uit een privé en een werkplanning, maar zijn met elkaar verbonden. Overzicht biedt mij de basis om op te kunnen werken.

Dus tegenwoordig is voor mij het moederschap een directe combinatie met mijn werk. Het is voor mij duidelijk en daardoor ook voor de kinderen duidelijk.

Wil jij ook eens wat meer met je bewuste planning aan de slag? Mijn e-magazine gaat daarover en staat vol tips en suggesties om meteen op te pakken.

Veel liefs

Klik hier om 'm in bezit te krijgen