Click here to subscribe

Meer tijd met mijn kinderen zonder mijn geduld te verliezen.

Van de week heb ik een enquete gemaakt om mijn moeders (klanten) nog beter te leren kennen. Ik ben bezig met het finetunen van mijn Facebookgroep en daar wilde ik moeders wat vragen over stellen.

Bij de vraag wat ze wilden veranderen als ze een toverstokje hadden dan was dit een van de antwoorden:”Meer tijd met mijn kinderen zonder mijn geduld te verliezen.”

Het triggerde mij. Want meer tijd en je geduld niet verliezen zijn twee grote wensen. Meer tijd met je kinderen. Mijn vraag is dan waar nu al je tijd naar toe gaat. Deze moeder (het was trouwens anoniem) zal een harde werker zijn en zal ook veel aan haar hoofd hebben waardoor ze er met haar gedachte niet altijd bij kan zijn waardoor ze haar geduld verliest.

Ik zie het veel bij moeders die de lat hoog leggen. En niet een beetje hoog, maar echt torenhoog, waardoor de tijd met je kinderen nooit genoeg is, maar ook het geduld nooit geduldig genoeg is en alles eigenlijk niet genoeg is. 

Het is echt een mega uitdaging. Want hoe kun je ervoor zorgen dat je de lat niet zo mega hoog hoeft te leggen en je van de hele kleine momenten met je kinderen kunt genieten. Want ook als je de tanden van je kind poetst, of ze naar bed brengt kan dat gepaard gaan met genieten in plaats van met gestrest en uiteindelijk met geduld verliezen. 

Het is een manier van in het moment staan en je tijd daarvoor inplannen. Wanneer je namelijk al met je hoofd bij het opruimen van de keuken bent, dan is het naar bed brengen van je kind ook echt teveel en heb je kans dat je je geduld verliest. 

Maar wanneer je er bewust voor kiest om een half uur de tijd te nemen voor het naar bed brengen van je kind dan is twee minuten tandenpoetsen een feestje. 

En dat is waar ik je deze week in uitdaag. Kijk eens of je van de kleine momenten kunt genieten door er even bewust de tijd voor te nemen. Je zult zien dat het contact met je kind op dat moment met sprongen vooruit gaat.

Ik wens je een hele fijne week toe en geniet van je kinderen, maar vooral ook van jezelf!

Veel liefs,

Anne-Maartje

Ps. Wil je een keer vrijblijvend sparren over hoe je nu die echte me-time kunt creëren? KLIK HIER om een half uurtje gratis te sparren.