Click here to subscribe

De zomervakantie nadert...

Rust en onrust

De start van de zomer betekent voor mij altijd een periode van rust en onrust. Ik kijk er altijd naar uit om met mijn gezin te gaan verplaatsen naar oorden waar ik het bestaan nog niet van ken. Heerlijk om met de tent op een plek te zijn waar de kinderen de tijd van hun leven beleven. Maar voor het zover is, gaat er een periode van vooruit denken en vooruit plannen vooraf. En vooral ook elk jaar weer de uitdaging om alles in op en aan die auto te krijgen. Want verplaatsen met je hele huisraad aan campingspullen inclusief drie steeds groter wordende kids.....

Ze denken lekker mee.....

Oke, wat gaat er mee, wat blijft er thuis en hoe zal het eruit gaan zien. Mijn kids vinden het altijd heerlijk om mee te denken. Want wat is er leuker dan met elkaar dit te beleven. Maar ik merk ook een zekere mate van spanning. Dan begint mijn perfectiestemmetje weer te praten. Hebben we de goede camping? Zullen ze het leuk vinden? Heb ik de perfecte overnachting voor onderweg? Dit alles maakt dat ik tegen het eind van de voorbereidingstijd het eigenlijk al een beetje zat ben.

De avond voordat we vertrekken.....

En dan die laatste avond voordat we gaan. De kids hebben hun zooi voor de auto gegooid en nu komt echt het meest stressvolle moment. Kan de tent dit jaar in de auto of moeten we hem provisorisch op de auto binden? Mogen nu eindelijk weer eens de stretchers van de kids mee of moeten ze het vanwege gebrek aan ruimte met hun inflatable matje moeten doen Het komt goed, rustig blijven en deze avond even wat extra ademhalen.

We gaan er gewoon met elkaar voor zorgen dat we relaxt de auto in komen. Ze kijken al uit naar het moment dat ik ze 's nachts wakker maak en zeg: "Wakker worden, we gaan op vakantie."

En dan die auto in

En dan zitten we einde auto. Heerlijk, alles valt even van mij af tot we op onze eerste locatie aankomen. We hebben zin om even onze blikken van de snelweg te richten en hopen altijd op een fijne overnachtingsplek.

Dit jaar heb ik het voor het eerst uit handen gegeven, iemand heeft het voor mij geregeld. Ik ben benieuwd. Altijd zelf voor alles gezorgd maar daar had ik dit jaar even geen zin en tijd voor. Dus ik ben benieuwd, een soort cadeautje voor mij. Hoe zal het gaan nu ik dat stukje niet zelf heb geboekt en verzorgd?

We gaan het zien. Ik ben ontzettend toe aan samen beleven, tot rust komen en veel zon. Als alles het toelaat, verlaten wij meteen wanneer de kids vakantie hebben het land en gaan we lekker richting Zuid -Frankrijk. De surfplanken liggen al in de tuin, de tent is afgestoft en mijn hoofd is nu nog rustig. Ik ben echt van plan in deze modus te blijven. Laat alles komen zoals het komt en ga de uitdaging met mijzelf aan dat goed goed genoeg is. Het hoeft niet allemaal uitmuntend te zijn.

Dus laten we afspreken moeders. Het duurt nog een paar weken voordat het vakantie is. Maar zorg voor jezelf, laat je hoofd niet overstromen en laat het over aan het moment.

Veel liefs,

Anne-Maartje

ps. Na de vakantie even sparren over dat volle hoofd waar jij mee loopt? Klik hier om deze alvast in te plannen.