Click here to subscribe

De wanhoop nabij

Het is nog vroeg...

Het is half zeven en mijn wekker gaat. De dag begint vroeg, want op dit uur van de dag ben ik alleen, is er nog niemand wakker en kan ik even mijn ding doen. Genieten van de stilte, het fluiten van de vogels en de kille ochtendlucht wanneer ik een lekkere wandeling maak langs de plas.

Het moment duurt de ene ochtend langer dan de ander. Mijn kleine mannetje steekt zijn slaperige koppie om de hoek van de deur waar ik koffie sta te zetten.

Maar de wending in de dag komt snel.

Ahh het moment dat de dag een wending krijgt. Ik ben niet meer alleen met mijn eigen energie maar er komt energie bij.

Ik geef hem een dikke knuffel en realiseer mij dat ik zoveel van dit mannetje houd. Heerlijk, zo rustig op dit moment van de dag.

Maar meteen na de knuffel komt de eerste vraag en ook meteen ben ik bezig met beslissen wat ik oké vind en wat niet. Wat de sfeer van de komende minuten bepaalt is mijn antwoord op die eerste vraag.

Het blijft niet bij die ene MAMAAAAA

Bij die ene vraag en die ene 'mama!!' zal het niet blijven vandaag. Ik voel meteen weer dat ik op scherp sta en dat het aan mij is hoe ik hiermee omga.
En dat is niet op elk moment hetzelfde, en zelfs per uur kan dat verschillen. Hoe dat komt?

Nou omdat mijn hoofd overuren draait. Het switchen tussen moeder zijn, leerkracht zijn, coach zijn, partner zijn en nog veel meer zijn, is soms lastig en moeilijk tegelijk. Ik kan die switch nog niet op elk moment even snel maken.

Ben jij ook zo'n perfectionistische moeder?

Herken jij dat ook als moeder? Heb jij ook die onzekerheden en benaderde situaties? Gelukkig maar, want dan voelen we elkaar tenminste wat beter aan. Misschien kan het ons zelfs wel verbinden. Allemaal in hetzelfde schuitje!

En vertel je er wel eens over of merk je dat je de emoties rondom jouw gezin liever voor jezelf houdt? Is dat voor jou een super grote drempel waar je overheen moet? Of weerhoudt iets anders je ervan om jouw sores te delen?

Weet in ieder geval dat je hier niet alleen in staat. Je faalt niet, bent geen slechte moeder en doet echt geen bizar rare dingen, maar probeert waarschijnlijk alles wat binnen jouw mogelijkheden ligt om je gezin draaiende te houden.
Dus laat de moed niet zakken en zorg ervoor dat je af en toe momenten hebt waarin je zelf kunt opladen. Al is het desnoods even op de wc!! Deur op slot en even een paar keer heel diep adem halen.

Of ga even intensief een wandeling maken, een eindje fietsen of even een vriendin bellen op een rustig plekje om zo de afstand te creëren die jij nodig hebt.

Het helpt mij enorm om in de situatie, die echt elk moment van de dag kan veranderen, dicht bij mijzelf te blijven.
Maar denk je nu, hoe dan? Hoe kan ik voor mijzelf tijd vrij maken in deze chaos? Hoe kan ik een minuut zitten om koffie te drinken terwijl ik zoveel moet doen en de kids aan mijn broekspijpen trekken?
En hoe kan ik de kinderen toch nog op een positieve manier blijven benaderen?

Dan heb ik de oplossing voor jou! Of is een half uurtje eigenlijk ook teveel? Laat het mij weten! Naast dat ik zelf precies voel wat jij nu voelt kan ik je ook tips meegeven die helpend kunnen zijn voor jou en je kinderen.

Ik geef je een half uurtje sparren cadeau. Dit om eens wat meer in te zoomen op jouw verhaal.

Data weten waarop dat kan? KLIK HIER en meld je snel aan.

VOL=VOL

Veel liefs,

Anne-Maartje